In de afgelopen weken zijn een aantal mensen opgelicht met de mobiele app van de Rabobank. De oplichters maakten daarbij auto’s buit.

De slachtoffers hadden een advertentie op Marktplaats geplaatst en boden hun auto te koop aan. De oplichters maakten een afspraak en deden alsof ze interesse hadden. Na een prijs te zijn overgekomen deden de zogenaamde kopers alsof ze geld overboekten met de Rabo app.

Wat veel mensen niet weten is dat ook als je niet genoeg geld hebt op je rekening bij de Rabobank, de eerste minuten in de app staat transactie in behandeling. Dit lieten de oplichters zien aan de slachtoffers als bewijs dat er daadwerkelijk geld is overgeboekt.

Aangezien overboekingen van van de ene naar de andere bank tijd in beslag nemen werd de auto alvast overgeschreven. Uiteindelijk blijkt dat er nooit geld is overgemaakt maar de auto staat dan inmiddels al op iemand anders zijn naam.

De politie waarschuwt nu voor deze vorm van oplichting/fraude. Als je iets verkoopt wacht geduldig af tot het geld daadwerkelijk is bijgeschreven alvorens je de auto laat overschrijven of het gekochte product meegeeft.