Eind januari zijn in Leidschendam twee verdachten aangehouden op verdenking van het afpersen en bedreigen van vrouwen. Via Tinder kwamen de mannen in contact met hun slachtoffers.

Begin november 2014 meldde een 23-jarige vrouw zich bij de politie en vertelde dat zij in Scheveningen was gedwongen om een geldbedrag op te nemen voor één van de aangehouden verdachten. Via Tinder was zij in contact gekomen met hem en was sindsdien met hem aan het daten. Niet veel later, ongeveer twee weken, werd er opnieuw aangifte gedaan bij de politie van een vrouw die een man had leren kennen via Tinder en vervolgens was opgelicht.

Daarop startte de politie een onderzoek wat leidde naar de twee verdachten. Het gaat om mannen van 25 en 30 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dinsdag 27 januari zijn ze aangehouden in een woning in Leidschendam.

Ondertussen hebben er acht vrouwen in de leeftijd van 20 tot 33 jaar oud aangifte gedaan tegen de mannen. Mogelijk zijn meer vrouwen slachtoffer geworden maar durven uit schaamte en/of angst geen aangifte te doen.