Opmerking over maken foto’s leidt tot gewapende bedreiging en vuurwapen in bosjes

Een man die in Hilversum twee personen aansprak op het maken van foto’s, is daarna bedreigd met een vuurwapen.

Op dinsdagmiddag ontstond rond 17.15 uur op de Utrechtseweg een situatie waarbij de 54-jarige automobilist twee mannen op een scooter aansprak die kort daarvoor van een woning enkele foto’s maakten. Dat gesprek leidde vrijwel direct tot een escalatie waarbij de man zich naar eigen zeggen ernstig bedreigd voelde.

Er volgde kort daarna een handgemeen tussen de twee mannen op de scooter en de automobilist. Die voelde zich daarbij zo bedreigd dat hij een van de mannen een klap gaf. De man verklaarde daarbij dat hij werd bedreigd met een vuurwapen. Hierop belde het slachtoffer direct via 112 de politiemeldkamer en vroeg om dringende hulp van agenten.

De politie kwam snel ter plaatse en wist in de directe omgeving de twee inmiddels gevluchte verdachten aan te houden. Het gaat om twee mannen van 20 en 26 jaar, afkomstig uit Zeist. Beide verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast.

Een vuurwapen werd niet meer bij de twee mannen aangetroffen. In het onderzoek dat daarop volgde, werd later op straat in nabij gelegen struiken een (vuur)wapen aangetroffen. Onderzocht wordt of dit het betreffende wapen is waarmee de man werd bedreigd. De 54-jarige man deed aangifte. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.