Opnieuw aanhouding in onderzoek liquidatie Belgische zakenman door leden Caloh Wagoh

De politie heeft in verband met de liquidatie van een Belgische zakenman in Spijkenisse, een derde verdachte aangehouden.

Eerder werden op basis van nieuwe feiten en onderzoek twee verdachten aangehouden. Het ging onder meer om verklaringen van de kroongetuige en een nieuwe anonieme getuige. Die noemde, volgens justitie, namen van de personen die de liquidatie zouden hebben uitgevoerd. De twee eerder aangehouden verdachten (33 en 49 jaar uit Den Haag) zouden hebben geschoten. De 42-jarige man uit Delft die als derde verdachte dinsdag werd aangehouden zou hun chauffeur zijn geweest.

De Belgische zakenman Stefaan Bogaerts werd op 21 september 2017 doodgeschoten op de Lisstraat in Spijkenisse. De auto die vermoedelijk is gebruikt werd die nacht brandend aangetroffen in Barendrecht. In de auto werd een automatisch vuurwapen gevonden dat volgens het NFI kan worden geduid als het moordwapen.

Op brandende kleding die in de buurt werd gevonden zat DNA van de 33-jarige en 49-jarige verdachten. Zij werden daarom in 2018 reeds aangehouden, maar na enige tijd ook weer in vrijheid gesteld. Op 21 april 2019 zijn ze opnieuw aangehouden naar aanleiding van de nieuwe bevindingen in het onderzoek.

In het zogenoemde Eris-strafproces tegen kopstukken en leden van motorclub Caloh Wagoh heeft kroongetuige Tony de G. een reeks verklaringen afgelegd over hun betrokkenheid bij liquidaties, opdrachten daarvoor en de voorbereiding van moorden. Veel bewijs is in handen gekomen van justitie na een enorme blunder van Caloh Wagoh leider Delano R. alias ‘Keylow’. Hij heeft foto’s gemaakt van PGP-berichten waarin gesproken werd over moorden en andere zeer belastende zware misdrijven.