De politie heeft in het onderzoek naar de verijdelde helikopter ontsnapping van een crimineel uit de gevangenis in Roermond, opnieuw een verdachte aangehouden.

De 39-jarige man uit Bergen op Zoom heeft zich afgelopen woensdag zelf bij de politie gemeld. De verdachte is direct aangehouden en in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. Vanaf morgen begint de rechtszaak tegen de man en acht andere medeverdachten. Ze worden ervan verdacht gepoogd te hebben een helikopter te kapen om daarmee een veroordeelde uit een gevangenis te bevrijden. De rechtszaak zal in totaal vijf dagen in beslag nemen.

Op 11 oktober 2017 probeerde een groep Amsterdammers de crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis van Roermond. Het plan was om een helikopter te kapen en A. weg te vliegen vanuit de gevangenis. Dit mislukte aangezien de politie van begin tot eind op de hoogte was van de plannen.

Meerdere personen zitten nu vast in deze zaak. Eén van de opgepakte mannen is een piloot uit Colombia. Hij zou zijn gerekruteerd om de gekaapte helikopter voor 100.000 euro naar een veilige plek te vliegen.