martin kok schutter, martin kok liquidatie
Een man probeert Martin Kok te liquideren bij een hotel in Amsterdam maar het vuurwapen weigert. Enkele uren later wordt Kok alsnog doodgeschoten. © Politie

Opnieuw aanhouding in onderzoek liquidatie Martin Kok van Vlinderscrime

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van Martin Kok van Vlinderscrime, opnieuw een verdachte aangehouden. Twee mannen zitten nu vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord.

Eerder werd al een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden die al gedetineerd zat in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Daar zat hij vast in verband met een ander strafbaar feit. De tweede verdachte is vanochtend aangehouden in Den Bosch. Het gaat om een 25-jarige man afkomstig uit Utrecht.

Martin Kok van Vlinderscrime werd op donderdagavond 8 december 2016 geliquideerd toen hij net weg wilde rijden bij een seksclub in Laren. De schutter wachtte hem op in de bosjes en schoot hem ter plekke dood. De uitbater van Vlinderscrime was al eerder doelwit van aanslagen.

De politie zet het onderzoek voort en kan lopende het onderzoek geen verdere mededelingen doen. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.