Opnieuw aanhouding voor verdwijning en moord Belgische loodgieter Johan van der Heyden

De politie heeft in het onderzoek naar de verdwijning en dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden opnieuw een verdachte aangehouden.

Op 2 juni 2019 verliet de 57-jarige Johan van der Heyden zijn woning in het Belgische Lint en reed naar Nederland. Sindsdien is er niets meer vernomen van de man. De recherche stelde in samenwerking met de Belgische politie een uitgebreid onderzoek in naar de verdwenen loodgieter. Dit leidde uiteindelijk tot zeven aanhoudingen. Drie verdachten, twee 40-jarige vrouwen en 31-jarige man, zitten nu nog steeds in voorarrest.

Na verder onderzoek is er nu een nieuwe verdachte aangehouden. De 42-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is vanmorgen met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Zij wordt verdacht van diefstal met geweld, afpersing, opzettelijke vrijheidsberoving en gijzeling.

De politie gaat er vanuit dat van der Heyden door geweld om het leven is gebracht. Een belangrijke aanwijzing was de vondst in het Rijn-Schelde kanaal op 23 januari 2020 van een speciekuip waarin door het NFI stoffelijke resten van de Belg werden aangetroffen. Ook werd in verband met dit onderzoek op 11 maart jl. nog door duikers een kettingzaag in het Bergsche Water gevonden. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.