De politie heeft in een onderzoek naar berovingen na dates via Grindr, opnieuw verdachten aangehouden.

Volgens de politie lijkt het hier te gaan om een bende die het specifiek gemunt heeft op homoseksuelen. Agenten hielden drie jongen aan vanwege mogelijke betrokkenheid bij een beroving in Bilthoven. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Utrecht en twee 17-jarige jongens uit Bilthoven. Eerder werden drie andere jongens van 17 jaar uit Zeist en Bilthoven aangehouden.

Op 16 augustus werd een man (47) uit Soest beroofd toen hij dacht op date te gaan met een andere man. Onder bedreiging van een vuurwapen en een knuppel werd het slachtoffer gedwongen een bos in te lopen. Daar werd de man mishandeld en beroofd van geld, een telefoon en een bankpas.

Na de beroving gingen de daders ervandoor en schakelde het slachtoffer de politie in. De zaak werd onder meer behandeld in het programma Opsporing Verzocht. Hierop kwamen meerdere tips binnen bij de politie die nu hebben geleid tot aanhoudingen. Het onderzoek naar de Grindr berovingen is nog in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.