© Twitter

Opnieuw aanhoudingen voor liquidatie met machinegeweren Ayla Mintjes in Amsterdam

De politie heeft in verband met de liquidatie van Ayla Mintjes in Amsterdam, opnieuw aanhoudingen verricht.

De vrouw werd in de Maassluisstraat onder vuur genomen door twee schutters met machinegeweren. Mintjes zat achter het stuur van de Mercedes en werd meerdere keren geraakt en is komen te overlijden. De vrouw was vermoedelijk niet het doelwit maar mogelijk hadden de daders het gemunt op haar vriend die ook in de auto zat.

De politie stelde na de liquidatie een uitgebreid onderzoek in en heeft verdachten aangehouden. Nu zijn twee nieuwe verdachten opgepakt. Het gaat om Amsterdammers van 20 en 21 jaar oud. Beide mannen werden op 23 juni aangehouden en zaten tot vanmiddag in beperkingen. 

De twee Amsterdammers worden verdacht van medeplichtigheid aan moord op Mintjes, medeplichtigheid aan poging moord op haar vriend, voorbereidingshandelingen daartoe en wapenbezit. De 21-jarige Amsterdammer wordt daarnaast verdacht van witwassen. 

Na de aanhouding van de mannen zijn hun woningen doorzocht. De politie trof daarbij drie vuurwapens aan. In de auto en woning van de 21-jarige verdachte vond de politie daarnaast bijna 6000 euro aan contanten. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.