Opnieuw aanhoudingen voor gooien en tot ontploffing brengen handgranaat in Rotterdam

De politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden voor het gooien en tot ontploffing brengen van een handgranaat in Rotterdam.

Het gaat om twee mannen van 21 en 23 jaar oud uit Capelle aan den IJssel. Beiden zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij het gooien van de granaat naar een woning op de Kronenburg in januari van dit jaar. Eerder werd een 36-jarige Rotterdam aangehouden. Hij is na verhoor weer heengezonden maar blijft wel verdachte in deze zaak.

De gearresteerde 21-jarige Capellenaar zou de chauffeur van de verdachten zijn geweest. Voorafgaand aan de aanslag zou de gearresteerde man de verdachten in een personenauto naar een locatie in Rotterdam Zuid hebben gereden. Daar stapten zij over in de BMW. Terwijl de verdachten, onder wie de 23-jarige Capellenaar, in de BMW naar de  Kronenburg reden om daar de handgranaat naar de woning te gooien, reed hun chauffeur alvast door naar Schiedam.

Nadat de verdachten op de Kronenburg de aanslag hadden gepleegd, reden ze in hun BMW-vluchtauto naar Barendrecht. Daar staken zij de BMW in brand en stapten over in een tweede vluchtauto, een Peugeot. De verdachten reden in deze Peugeot van Barendrecht naar Schiedam en lieten daar de Peugeot achter. Hun chauffeur stond hen daar op te wachten. De mannen stapten bij hem in en sloegen verder op de vlucht.

Kort na het incident startte een Team Grootschalige Opsporing (TGO) een onderzoek naar het gooien van de granaat. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.