Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Opnieuw aanhoudingen voor miljoenenfraude bij sociale dienst Brabant

De politie heeft in een onderzoek naar miljoenenfraude bij de sociale dienst in Brabant.

Vorige week werden al twee verdachten aangehouden in verband met de grootschalige fraude. Het onderzoek kwam dit weekend volgens de politie in een stroomversnelling. De ontwikkelingen hebben geleid tot nieuwe aanhoudingen vanochtend.

Bij een inval in een woning in Weert werd een 52-jarige man aangehouden. Hij wordt gezien als hoofdverdachte in het onderzoek en is vermoedelijk ook degene die het meest van het verduisterde geld heeft geprofiteerd, meldt een woordvoerder van de politie. Hij wordt ervan verdacht dat hij de eerder aangehouden verdachte uit Bladel langere tijd heeft afgeperst en zo gedwongen heeft om geld te verduisteren. Dat geld moest vervolgens worden afgestaan. Hij wordt verdacht van heling, afpersing en witwassen.

De 52-jarige verdachte leidt een luxe leven zonder dat dat verklaard kan worden door enig legaal inkomen. In Bladel werd in verband met de fraud ook een 53-jarige vrouw aangehouden in haar woning. Zij had in het verleden een relatie met de hoofdverdachte. Ook zij wordt ervan verdacht geprofiteerd te hebben van het verduisterde geld.

De vrouw wordt verdacht van heling en witwassen. Bij de twee verdachten zijn diverse luxe goederen, waaronder auto’s, een caravan en quads in beslag genomen, net als onroerend goed. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.