Donderdag 25 april heeft een anonieme gebruiker op het forum 4chan opnieuw gedreigd met een aanslag/schietpartij in Leiden. Dit keer meldt de anonieme gebruiker toe te zullen slaan op Koninginnedag.

Dit is het bericht: “Hey faggots whats going on? Yes i mean you dutch faggots. police is lying im not from costa rica. im in leiden as we speak. See you at Koninginnedag!”

Het is het tweede bericht met een dreigement erin. Afgelopen maandag werden nog alle middelbare scholen in Leiden een dag gesloten in verband met een dreigement op het forum. Daar werd toen bekendgemaakt door een anonieme gebruiker dat er een schietpartij zou plaatsvinden op een school in Leiden.

De politie heeft inmiddels laten weten kennis te hebben genomen van dit nieuwe dreigement. Zij gaan nu onderzoeken hoe serieus ze dit moeten/kunnen nemen. Waarschijnlijk gaat het hier om iemand die even wat onrust wou zaaien op het forum aangezien er op dit moment ontzettend veel aandacht voor is.

In het nieuwe bericht op 4chan zegt de anonieme gebruiker dezelfde persoon als die van het eerdere dreigement afgelopen zondag te zijn. Hij schrijft dat hij niet uit Costa Rica komt zoals de autoriteiten beweren maar momenteel gewoon in Leiden is. Of deze boodschap daadwerkelijk van dezelfde persoon afkomstig is wordt nu onderzocht.

Klik hier voor het inmiddels verwijderde bericht op 4chan.