Opnieuw grote controle in Maasdriel inzake afpersing fruitbedrijf door zware drugscriminelen

De politie heeft in de gemeente Maasdriel opnieuw een grote controle gehouden in verband met de afpersing van een fruitbedrijf door drugscriminelen.

Verschillende delen van de gemeente zijn als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Dat gebeurde nadat er verschillende woningen in de regio beschoten waren, incidenten die mogelijk verband houden met een langer lopende afpersingszaak in Hedel. In mei en juni werden er ook al controles gehouden, toen werden er onder andere vuurwapens gevonden. De wapens hadden voor zover bekend geen enkel verband met de afpersingszaak. In de periode waarin er controles werden gehouden, zijn er wel vier mannen op heterdaad aangehouden voor een brandstichting in Tiel.

Bij de controle van afgelopen nacht werden 130 auto’s gecontroleerd. Hierbij werd wat drugs en een mes aangetroffen en in beslag genomen. Ook in de komende tijd zal de politie nog controleren, over het tijdstip en de hoeveelheid van controles worden geen mededelingen gedaan.

De eigenaar en medewerkers van het bedrijf worden al enige tijd bedreigd door drugscriminelen. Aanleiding hiervoor zou de onderschepping van een partij cocaïne zijn. Er zijn onder meer handgranaten achtergelaten en panden beschoten in de reeks geweldsincidenten. Van de slachtoffers wordt een bedrag van ruim een miljoen euro geëist als boete voor de gepakte partij drugs. Het onderzoek is in volle gang.