Opnieuw meisje (16) verkracht en in brand gestoken in India

In India is er een groot probleem met verkrachtingen van jonge meisjes. Voor de zoveelste keer is een meisje verkracht en vervolgens in brand gestoken.

De gruwelijke taferelen vonden plaats in deelstaat Madhya Pradesh. Het slachtoffer, een meisje van 16 jaar oud, werd in haar woning overgoten met benzine en in brand gestoken. De dader zou dit uit wraak hebben gedaan omdat het meisje had gezegd dat ze hem zou aangeven voor verkrachting.

De 28-jarige verdachte is aangehouden en vastgezet. Het is de derde keer in een week dat er India een meisje wordt verkracht en verbrand. In de deelstaat Jharkhand werd een meisje van 17 eveneens verkracht en in brand gestoken. Zij overleefde de gruwelijke aanval maar is nu over haar hele lichaam verbrand.

In dezelfde staat was een aantal dagen daarvoor een 16-jarig meisje overleden na een vergelijkbaar incident. Zij was ontvoerd, verkracht en later in brand gestoken door naar verluidt een groep mannen. De autoriteiten willen dit soort praktijken hard aanpakken en hebben onder meer de doodstraf ingesteld voor zedendelicten.