Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Opnieuw onrustig in Rotterdam met schietende agenten en schietpartijen

In Rotterdam was het opnieuw onrustig met schietende agenten en schietpartijen.

In de wijk Feijenoord werd volgens getuigen rond 1.30 uur geschoten aan de Nassaustraat. Na de melding is de politie ter plaatse gegaan voor onderzoek. Een woning in de straat bleek meerdere keren te zijn geraakt. Ook werden er kogelhulzen gevonden. Bij de schietpartij raakte niemand gewond.

Eerder op de dag kreeg de politie rond 17.30 uur melding van een vecht- en steekpartij in het Oude Westen. Eenmaal ter plaatse sloegen de betrokken personen op de vlucht. Eén man fietste weg en de tweede man ging er te voet vandoor. Bij de aanhouding van de fietser heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. De tweede verdachte moest met getrokken vuurwapen worden aangehouden door de politie. Beide mannen, 31 jaar uit Ter Apel en 32 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten vast.

Het is de afgelopen tijd erg onrustig in Rotterdam met verschillende schietpartijen en geweldsincidenten. Zo werden in het weekend een woning en een auto beschoten. Er zijn twee verdachten aangehouden voor het schieten op de auto. De politie doet verder onderzoek naar de schietpartijen en geweldsincidenten in de regio Rotterdam.