Opnieuw twee verdachten gepakt voor dodelijke steekpartij tiener (17) en moeder in Rotterdam

De politie heeft in verband met de steekpartij in Rotterdam, waarbij een tiener (17) om het leven kwam en zijn moeder gewond raakte, opnieuw twee verdachten aangehouden.

Op vrijdag 28 mei heeft de politie nog twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident. Een man van 18 jaar en een minderjarige jongen zijn aangehouden in hun woonplaats Zoetermeer. De politie kwam deze overige verdachten op het spoor gedurende het onderzoek.

Op dinsdagochtend werden een 17-jarige jongen en zijn moeder (44) neergestoken in hun woning aan de Meester Arendstraat. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en hebben de jongen nog proberen te reanimeren. Dit was tevergeefs, hij is ter plekke overleden. De moeder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het is nog onduidelijk wat er in de woning is gebeurd en waarom. Omwonenden spreken over drie personen die rennend het portiek van de desbetreffende woning hebben verlaten na de steekpartij. De politie neemt deze informatie mee in het onderzoek. Er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Op woensdag 26 mei zijn er twee aanhoudingen verricht. Een 19- jarige man uit Zoetermeer en een minderjarige vrouw uit Rotterdam, worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij. Wat hun precieze rol is geweest, wordt onderzocht. De recherche doet verder onderzoek naar andere mogelijke verdachten.