Opnieuw verdachte opgepakt in onderzoek reeks brandstichtingen bij zendmasten

De politie heeft in het onderzoek naar de reeks brandstichtingen bij zendmasten opnieuw een verdachte aangehouden. Er zitten nu drie personen vast.

De politie-eenheid Midden-Nederland heeft in samenwerking met de Landelijke Eenheid de verdachte aangehouden in het onderzoek naar de zendmastbranden. Het gaat om een 30-jarige man uit Swifterbant. Hij wordt verdacht van het in brand steken van een zendmast in Dronten. De man zit nu vast voor verhoor. De politie onderzoekt of hij bij meerdere branden betrokken is geweest.

Op 10 april werd de zendmast in brand gestoken aan de Guldendreef in Dronten. Er ontstond een hevige brand en de zendmast werd volledig verwoest. De recherche startte een onderzoek en stelde bewakingsbeelden veilig. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de verdachte.

De politie gaat verder met het onderzoek naar de andere branden en roept burgers op bij eventuele verdachte situaties bij een mast gelijk 112 te bellen en filmbeelden te maken. Ook het onderzoek naar het mogelijk crimineel netwerk achter de brandstichtingen wordt voortgezet.