De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Opnieuw verdachte opgepakt voor dubbele liquidatie met AK-47 in Rotterdam

De Rotterdamse recherche heeft in het onderzoek naar een dubbele liquidatie met een AK-47 machinegeweer opnieuw een aanhouding verricht. Het gebruikte wapen is bij één van de verdachten aangetroffen.

Agenten deden afgelopen maandag een inval en hebben een 24-jarige Rotterdammer in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de voorbereidingen. Wat zijn precieze rol is geweest wordt momenteel onderzocht door rechercheurs.

Op woensdagavond 20 december 2017 werden de twee slachtoffers onder vuur genomen op de Rhijnauwensingel. De daders zouden het voornamelijk gemunt hebben op de 26-jarige Gilbert Henrietta en is de andere man ook doodgeschoten omdat hij er toevallig bij was. Toen de twee mannen in de auto stapten reed er een Audi Station voorbij en werd het vuur geopend. De vluchtauto is later uitgebrand in Ridderkerk.

In februari werden al vier verdachten aangehouden. Het blijkt te gaan om tieners waarvan eentje zelfs maar 15 jaar oud was ten tijde van de dubbele moord. De andere verdachten zijn ook zeer jong en allemaal rond de 18 jaar oud. De vier worden verdacht van betrokkenheid en/of het uitvoeren van de koelbloedige dubbele liquidatie. De jongste verdachte is inmiddels weer vrij in afwachting van de rechtszaak. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.