Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Opnieuw vrijspraak voor doodschieten Albanese broers in Rotterdam bij rippen cocaïne

Een Albanees is vrijgesproken van het doodschieten van twee broers in een pand in Rotterdam bij een (cocaïne) ripdeal.

De 31-jarige verdachte werd eerder al door de rechtbank vrijgesproken. In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) nu opnieuw 20 jaar cel geëist. Volgens justitie zou de 31-jarige Albanees degene zijn die in de betreffende woning aan de Bovenstraat de twee broers van 25 en 29 jaar doodschoot.

De rechtbank was het daar niet mee eens en vond dat daarvoor te weinig bewijs was. Bij de dodelijke schietpartij waren meerdere mensen aanwezig. Er werd zeker twintig keer over en weer geschoten, ook door de slachtoffers. Het dna van de man werd op een van de wapens aangetroffen maar daarmee is nog niet bewezen dat hij het die dag heeft gebruikt en dat hij de fatale schoten heeft gelost.

De man die terechtstaat raakte die dag zelf ook gewond. Hij werd enkele straten verder, op de Kasteelweg, aangetroffen. De Albanees kreeg wel vier jaar celstraf opgelegd voor het bezit van vijf kilo cocaïne en twee vuurwapens. Mogelijk andere betrokkenen zijn waarschijnlijk naar Albanië gevlucht.

Het gerechtshof heeft de man nu wederom vrijgesproken van dubbele doodslag in het pand aan de Bovenweg. Het gerechtshof kan niet vaststellen dat de man één van de schutters was en ook niet dat er vooraf een plan was om de Albanese broers te beroven. In deze zaak zijn in hoger beroep aanvullende onderzoeken verricht. Doordat er zo vaak is geschoten, kan toch niet goed worden gereconstrueerd hoe de schietpartij is verlopen, meldt een woordvoerder van het hof. De andere verdachte in deze zaak is voortvluchtig.