Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Opnieuw vrijspraak voor liquidatie op carpoolplaats langs de A12 bij De Meern

In hoger beroep zijn twee verdachten van een liquidatie op een carpoolplaats langs de A12 bij De Meern, opnieuw vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder tijdens de rechtszaak 18 en 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen de twee verdachten. Volgens de officier van justitie zou er overtuigend bewijs tegen de verdachten uit Amsterdam zijn. Dit zag de rechtbank anders en sprak de mannen vrij van betrokkenheid bij de liquidatie. Het OM kon zich niet in die vrijspraken vinden en ging daarom in hoger beroep.

Het gerechtshof heeft de twee mannen nu wederom vrijgesproken van betrokkenheid bij de liquidatie. Uit het dossier is volgens het hof niet vast komen te staan dat de twee verdachten die dag aanwezig waren op de carpoolplaats ten tijde van de liquidatie. De mannen hebben tot de dag van vandaag gezwegen en geweigerd verklaringen af te leggen over onder meer de aangetroffen peilbaken en de afspraak die één van de twee met het slachtoffer zou hebben gemaakt.

Het slachtoffer, de 37-jarige Aziz Anzi, werd in september 2015 geliquideerd in zijn witte Fiat 500. Met een automatisch vuurwapen werd hij onder vuur genomen en overleed vrijwel direct. De politie startte een uitgebreid onderzoek en besteedde onder meer in Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak.