Oprichter én ex-generaal motorclub No Surrender wéér opgepakt na vier dagen in vrijheid

Oprichter en ex-generaal van motorclub No Surrender Klaas Otto is vrijdagochtend door een arrestatieteam aangehouden. Een gepantserde wagen reed naar binnen en Otto werd opgepakt.

Klaas Otto was sinds afgelopen maandag weer op vrije voeten nadat de rechter in Breda zijn voorlopige hechtenis had geschorst. Otto mocht naar huis met een enkelband om. De politie heeft laten weten dat hij is opgepakt omdat hij zich niet aan de opgelegde voorwaarden van justitie heeft gehouden.

Die voorwaarden hielden onder meer in dat hij geen contact mocht opnemen met medeverdachten of getuigen in zijn zaak. Otto wordt verdacht van bedreiging, afpersing, brandstichting en mishandeling.

Een arrestatieteam van de politie viel vanochtend de woning van Otto binnen met een gepantserde wagen. ‘We schrokken ons dood. De politie heeft mijn vader vaker gearresteerd, maar dan belden ze altijd keurig aan en ging mijn vader keurig mee’, vertelt ze tegen De Telegraaf. ‘Ze zijn nu met een gepantserde wagen naar binnen gereden. Het hele raam ligt eruit. We dachten dat het om een terroristische actie ging.’