Oprichter motorclub No Surrender Klaas Otto komt met enkelband vrij

Het gerechtshof in Den Bosch heeft Klaas Otto onder strenge voorwaarden vrijgelaten.

De advocaat van Otto heeft het verzoek tot schorsing ingediend vanwege de persoonlijke omstandigheden van zijn cliënt. Zo kampt Otto zelf en enkele van zijn gezinsleden met gezondheidsproblemen. Daarnaast behoort hij tot een risicogroep in verband met het coronavirus. En er is op korte termijn nog geen zicht op een uitspraak in de hoger beroepzaak.

Otto werd in 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor onder meer bedreiging, afpersing, zware mishandeling en witwassen. De zaak loopt nu in hoger beroep en volgens het hof is er op korte termijn nog geen zicht op een uitspraak/inhoudelijke behandeling. De oprichter van motorclub No Surrender heeft inmiddels al drie jaar en drie maanden uitgezeten van zijn opgelegde gevangenisstraf. De datum waarop hij in aanmerking kan komen voor vervroegde invrijheidstelling komt steeds dichterbij.

Zodoende is het hof tot de conclusie gekomen om Otto met een enkelband vrij te laten. Daarnaast moet hij op vastgestelde tijdstippen aanwezig zijn op zijn verblijfadres, mag hij niet naar het buitenland en geen contact hebben met dertig specifieke personen.