Cocaine hydrochloride in poedervorm © DEA

‘Oud-profvoetballer mogelijk geliquideerd in Amsterdam om miljoenen euro’s verdwenen cocaïne’

De liquidatie afgelopen woensdag van de oud-profvoetballer in Amsterdam heeft mogelijk te maken met het rippen van een partij cocaïne van miljoenen euro’s.

Volgens Het Parool gaan er verhalen rond in het criminele milieu dat de 32-jarige Kelvin Maynard en de op 2 september in Curacao geliquideerde Genciël ‘Genna’ Feller (23), betrokken zouden zijn geweest bij een ripactie. Het zou gaan om een partij van 400 kilogram van een bekende Surinaamse, vermeende, drugshandelaar. De twee geliquideerde mannen zouden voor hun dood plotseling grote sommen geld ter beschikking hebben gehad. Of dit afkomstig is van de partij verdwenen cocaïne wordt onderzocht.

De oud-profvoetballer werd woensdagavond op de Langbroekdreef onder vuur genomen door twee mannen op een motorscooter. Maynard kwam tot stilstand tegen de brandweerkazerne waar hij is komen te overlijden. Het slachtoffer zou enige tijd voor de liquidatie zijn achtervolgd door de schutters op de driewielige motorscooter. De recherche onderzoekt de zaak en houdt rekening met meerdere scenario’s.