Oud-profvoetballer Ronaldinho na maanden huisarrest in Paraguay op vrije voeten

Oud-profvoetballer Ronaldinho mag na maanden huisarrest in Paraguay naar zijn thuisland Brazilië.

Sinds enkele maanden zit Ronaldinho samen met zijn broer in huisarrest in de hoofdstad Asuncion. Volgens de voetballer wist hij niets van de valse papieren en was hij samen met zijn broer zeer verbaasd dat hun paspoorten vals waren. ‘Toen we dat hoorden hebben zo snel mogelijk onze medewerking aan Justitie verleend. We hebben alles uitgelegd en alle documenten aangeleverd waarom werd gevraagd.’ Aldus de Braziliaanse oud-profvoetballer.

Verder meldde hij dat het een harde klap was toen ze hoorden dat ze naar de gevangenis moesten. Eenmaal binnen werd de voetballer naar eigen zeggen als een koning behandeld door de gedetineerden. Iedereen wilde handtekeningen en voetballen met Ronaldinho. De Braziliaan hoopt zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen, meldde hij eerder in de media.

De rechter heeft nu bepaald dat de oud-profvoetballer en zijn broer op vrije voeten komen. Het huisarrest wordt opgeheven en de twee mogen weer naar huis in Brazilië. Ronaldinho gaf een tijd terug aan heel graag zijn moeder te willen zien. Zijn wens lijkt nu in vervulling te komen. Of er nog gevolgen zullen zijn in verband met het reizen met valse paspoorten is nog niet bekend.