Overval van A tot Z verzonnen

Gisteravond is een 32-jarige man uit Hoensbroek aangehouden omdat hij waarschijnlijk een overval op zijn woning compleet uit zijn duim heeft gezogen.

Aan het begin van de avond belde de bezorgde echtgenote van de man naar de politie om te vertellen dat haar wederhelft was overvallen, bedreigd met een vuurwapen en ook nog eens gekneveld was door twee onbekende overvallers.

Net voordat de vrouw thuis kwam waren de overvallers weggegaan en had haar dappere echtgenoot zich weten te bevrijden. Na het horen van dit verhaal startte de politie direct een onderzoek.

In de woning werd vastgesteld dat er wat kleding, een DVD speler en een mobiele telefoon waren buitgemaakt. Na wat onderzoek door de aanwezige agenten kwam juist een héél ander beeld naar voren.

Want in een afvalbak werd de zogenaamde ‘gestolen’ kleding teruggevonden. De DVD speler bleek ook niet ver weg te zijn want die lag gewoon in het tuinhuisje en de mobiele telefoon lag gewoon in de kelder.

Lekker slim. Als je liegt, doe het dan goed. Want de verdachte zal zich nu moeten verantwoorden bij een rechter voor poging tot oplichting en mogelijk zal hij de gemaakte (onderzoeks)kosten moeten vergoeden.

Bron: Politie