Overval verijdelt door vondst van camera in heg

Maandag 11 maart hebben personeelsleden van een bedrijf een camera in een heg bij het bedrijfsterrein aangetroffen. Dat vonden ze nogal verdacht en schakelden de politie in.

Bij nader onderzoek bleek de camera zo geplaatst dat de dienstingang van het bedrijf goed in beeld was. De politie nam de camera in beslag en onderzocht wat deze precies had opgenomen. Daaruit bleek dat de camera beelden had opgenomen in de ochtenduren. De camera had de optie om op afstand uit te worden gekeken. Of dat ook gebeurd is, is niet bekend.

Daarop observeerde de politie maandagnacht het bedrijf om zo te kunnen achterhalen wie de camera had geplaatst. In die bewuste nacht was het raak want iemand kwam de camera ophalen. De betreffende persoon pakte de camera en vertrok met een auto. Op de A6 nabij Lemmer kon het voertuig worden achterhaald en gecontroleerd. Hierbij werd de identiteit van de inzittenden gecontroleerd en vastgelegd. Zij werden echter niet aangehouden, omdat er geen sprake was van strafbare feiten.

Het personeel van het bedrijf is daarop geïnformeerd door de politie en op de hoogte gebracht van een mogelijke op handen zijnde overval. De politie zal komende tijd extra toezicht houden op het pand.

Bron: Politie