Overvaller met buit in Amsterdam gepakt nadat handlanger op motorscooter wegvlucht

Een overvaller van een bouwmarkt in Amsterdam is overmeesterd nadat hij werd achtergelaten door zijn handlanger op een motorscooter.

Op woensdagavond liep een medewerkster rond 21.00 uur samen met een beveiliger naar het hoofdgebouw met geldcassettes. Precies op dat moment rijdt een motorscooter met daarop twee personen de parkeerplaats op. De bijrijder springt van het voertuig af en pakt onder bedreiging van een vuurwapen de tas van de medewerker af. Als de overvaller met de buit terug rent naar zijn medeverdachte op de motorscooter werkt de beveiliger hem tegen de grond.

De overvaller op de motorscooter besluit de worsteling die vervolgens ontstaat niet af te wachten en kiest eieren voor zijn geld door in zijn eentje op de vlucht te slaan. Het lukt de beveiliger samen met andere collega’s en omstanders om de verdachte onder controle te houden tot de politie arriveert. De beveiliger raakte gewond. Hij is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

De aangehouden verdachte is een 21-jarige man uit Almere. De recherche doet onderzoek naar de medeverdachte die op de vlucht is geslagen. Van hem is op dit moment nog geen duidelijk signalement bekend. Wel is duidelijk dat de twee verdachten al enige tijd voor hun poging overval vlak tegenover de ingang van het parkeerterrein hebben staan wachten op hun motorscooter. De politie doet onderzoek en roept mogelijke getuigen op om zich te melden.