Gisteravond is in Schiedam een omstander gewond geraakt nadat hij probeerde een aantal overvallers tegen te houden. Het slachtoffer verkeert buiten levensgevaar.

Rond 17.00 uur pleegden drie mannen een gewapende overval op een juwelier aan het Hof van Spaland. Ze drongen de winkel binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen. Vervolgens ging het trio er met een buit vandoor.

Toegesnelde agenten stelden direct een onderzoek in en begonnen een klopjacht op de daders. Op aanwijzingen van getuigen stelden agenten een onderzoek in naar een flat niet ver van het plaats delict. In eerste instantie troffen ze daar een gewonde man aan. Hij bleek door de overvallers tijdens hun vlucht te zijn beschoten nadat hij hen had proberen tegen te houden. Het slachtoffer verkeerde buiten levensgevaar, maar moest wel overgebracht worden naar het ziekenhuis voor behandeling.

Inmiddels was er bij de politie informatie dat de verdachten zich zouden bevinden in een woning aan het Bachplein. Daarop werd de omgeving afgezet en kwam een arrestatieteam ter plaatse. Enige tijd later werd een inval gedaan in de woning en werden drie mannen opgepakt. Allen zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl