Overvallers slaan met explosieven en automatische wapens toe in Luxemburg

Enkele zwaarbewapende overvallers hebben toegeslagen in Luxemburg. Daar zouden ze een geldtransportbedrijf hebben overvallen met een modus operandi die doet denken aan eerdere overvallen op geldtransportbedrijven in Nederland.

De zwaarbewapende overvallers hadden springstoffen geplaatst om binnen te komen. Toen eenmaal het alarm afging en de politie ter plaatse kwam, werd deze direct hevig onder vuur genomen met automatische wapens.

De overvallers vluchtten in twee auto’s richting België, aldus de Luxemburgse politie. Tijdens de achtervolging deinsden de overvallers er niet voor terug om gericht op achtervolgende agenten te schieten. Daardoor raakte een politieauto van de weg en raakten de twee inzittenden gewond.

De overvallers staken op hun vlucht één van de auto’s in brand en ontkwamen. Of ze ook iets buit hebben gemaakt is vooralsnog niet duidelijk.

Twee weken geleden sloegen overvallers op een soortgelijke wijze toe op een vestiging van Brink’s in Best. In 2012 en 2011 was er weer sprake van dezelfde modus operandi bij overvallen op G4S in Nieuwegein en op Brink’s in Amsterdam. In februari was een waardetransport, wederom van Brink’s, op luchthaven Zaventem aan de beurt en werd op professionele wijze overvallen. Of al deze overvallen met elkaar te maken hebben is maar zeer de vraag. Dat er sprake is van ongeveer dezelfde modus operandi kan haast niet anders want dit is haast de enige manier waarop je een geldtransportbedrijf kan overvallen. Er zal bijna altijd gebruik moeten worden gemaakt van springstoffen anders kom je er gewoon niet in. En daardoor kan het al snel lijken alsof alle overvallen door dezelfde daders zijn gepleegd.