Overvallers Zaventem hadden het gemunt op contant geld inplaats van diamanten

De perfecte diamantroof op luchthaven Zaventem blijkt achteraf helemaal niet zo perfect te zijn geweest. Het rechercheteam vermoedt dat de daders dachten dat ze een groot geldbedrag hadden buitgemaakt inplaats van ruwe diamanten.

Een week eerder zou er een enorm bedrag contant geld in hetzelfde vliegtuig van Swiss Air op luchthaven Zaventem zijn geladen. Ook toen had de vlucht als bestemming Zürich. De recherche denkt nu dat de overvallers uit waren op contant geld en geen diamanten. Derhalve wisten de overvallers ook niet meteen wat ze nou met al die diamanten aan moesten. Ze zaten daar met voor 37 miljoen euro aan diamanten, en wisten niet wat ze ermee moesten’, aldus een rechercheur.

Afgelopen dinsdag en woensdag zijn in België, Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg doorzoekingen gedaan en werden in totaal 31 verdachten aangehouden in verband met de diamantroof. Onder de aangehouden personen in Zwitserland zitten een zakenman en advocaat uit Genève. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de verkoop van de gestolen diamanten. Tevens is in Zwitserland bij doorzoekingen een deel van de buit teruggevonden.