Ovidio Guzman alias El Raton zoon van drugsbaas El Chapo aangehouden in Mexico

In Mexico is de voortvluchtige zoon van drugsbaas El Chapo aangehouden.

Het gaat om Ovidio Guzman alias El Raton. Volgens bronnen is de zoon van één van de bekendste drugsbazen ter wereld gepakt bij een actie. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Enkele jaren terug werd Ovidio ook aangehouden maar toen moesten de autoriteiten hem noodgedwongen laten gaan vanwege wraakacties van zwaarbewapende sicarios van het Sinaloa-kartel.

Ovidio Guzmán werd in oktober 2019 in een woning in Culiacán aangehouden door militairen waarna het Sinaloa-kartel direct in actie kwam. Zwaarbewapende mannen hebben de stad volledig afgezet en overal blokkades neergezet. De hele stad was onder controle van het Sinaloakartel. De sicarios zijn de straat op gegaan in opdracht van Ovidio’s broer Ivan Archivaldo Guzman Salazar alias ‘El Chapito’.

Op meerdere locaties gingen sicarios van het kartel het gevecht aan met militairen en andere autoriteiten zoals de federale politie. Kort na de aanhouding moesten de militairen Ovidio Guzmán weer vrij laten. De militairen kregen veel kritiek maar president López Obrador staat achter de beslissing. ‘De arrestatie van één persoon is alle doden die daarop zouden volgen niet waard’, aldus de president. Hij gaf destijds toe dat hij persoonlijk het bevel had gegeven om Ovidio alias ‘El Raton’ vrij te laten..