© Crime-Nieuws.nl

‘Pablo Escobar van Brazilië’ die ruim 45.000 kilo cocaïne smokkelde gepakt in Hongarije

In Hongarije is een voortvluchtige drugsbaas gepakt die bekendstaat als de ‘Pablo Escobar van Brazilië’.

Sergio Roberto de Carvalho liep vorige week dinsdag tegen de lamp in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Volgens de Braziliaanse politie is Carvalho ‘een van de grootste internationale drugshandelaars van deze tijd’. De man stond al sinds november 2020 op de rode lijst van Interpol.

De drugsbaas wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de smokkel van zeker 45.000 kilo cocaïne van Brazilië naar Europa in de periode van 2017 tot 2019. Daarnaast zou hij miljoenen hebben witgewassen via bedrijven die als dekmantel dienden.

Carvalho beweerde in de rechtbank dat de zaak tegen hem politiek gemotiveerd was, waarbij zijn advocaat beweerde dat hij geen eerlijk proces zou krijgen in Brazilië. De rechter liet de definitieve beslissing over het al dan niet uitleveren van Carvalho aan minister van Justitie Judit Varga over en heeft de voorlopige hechtenis verlengd.

De Hongaarse politie zou getipt zijn over de aanwezigheid van Carvalho, maar dat het onderzoek werd gehinderd door het feit dat Carvalho minimaal tien verschillende identiteitsdocumenten had. De politie zegt dat de drugsbaas in eerste instantie ontkende de gezochte man te zijn. Via zijn vingerafdrukken werd vastgesteld dat het om Carvalho ging.

Volgens Braziliaanse media is Carvalho een voormalige politieagent die al lang onder een valse identiteit in Europa heeft gewoond. Hij werd gearresteerd in Spanje, maar nadat hij borgtocht had betaald, deed hij alsof hij stierf aan Covid-19 in 2020 en verdween van de radar, meldde de Braziliaanse omroep TV Globo vorig jaar.