© Crime-Nieuws.nl

Pand met drugslab voor blokken cocaïne boven kinderdagverblijf Amsterdam gesloten

Een pand boven een kinderdagverblijf in Amsterdam is gesloten.

Bij een doorzoeking bleek er een drugslab voor blokken cocaïne en een partij harddrugs aanwezig te zijn. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft het pand in IJburg nu voor drie maanden gesloten.

De ontdekking werd op 25 mei gedaan in een appartementencomplex in IJburg. Vier verdachten probeerden via het dak ontkomen maar zijn aangehouden. Het drugslab en de aanhoudingen zijn stilgehouden vanwege het nog lopende onderzoek. Dat leidde maandag tot de aanhouding van een vijfde verdachte, een 27-jarige man uit Rijswijk. De politie kon het onderzoek beginnen naar aanleiding van berichten die via het cryptoplatform ANOM werden verstuurd.

In het appartement op de vierde etage werd cocaïne bewerkt in een zogenoemde wasserij. De aanwezige apparatuur, gereedschappen, 360 liter aan chemicaliën en verpakkingsmateriaal versterkten de indruk dat in de woning een drugslab was ingericht. In de woonkamer stond een pers om de cocaïne tot blokken te vormen.

In de keukenkastjes ontdekten de agenten ongeveer 6 kilo cocaïnebase. In verschillende emmers zat nog eens ongeveer 13 kilo cocaïne hydrochloride, ook wel snuifcocaïne genoemd. De in beslag genomen drugs, chemicaliën en het verpakkingsmateriaal zijn nog dezelfde dag op 25 mei onder toezicht van de politie in de vuilverbranding vernietigd. De aangehouden verdachten zijn vier mannen van 24 tot 53 jaar uit Amsterdam, Ecuador, Albanië en Colombia.