Pand New York Pizza in Amsterdam voor tweede keer doelwit aanslag met explosief

Een pand van New York Pizza in Amsterdam is voor de tweede keer het doelwit van een aanslag met een explosief.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft rond 00.55 uur een explosie plaatsgevonden bij een filiaal van de pizzaketen aan de Dotterbloemstraat in Amsterdam-Noord. In het onderzoek naar de explosie, vermoedelijk veroorzaakt door een vuurwerkprojectiel, is de recherche op zoek naar getuigen en/of camerabeelden.

Bij de meldkamer kwam kort na de explosie melding binnen waarop agenten ter plaatse zijn gegaan voor onderzoek. Op de plaats delict bleek dat er schade was aan kozijnen en ramen. Volgens getuigen is na de knal een scooter, brommer of motorscooter weggereden. De recherche komt graag in contact met mensen die deze scooter (of gelijkend voertuig) eveneens hebben zien rijden en mogelijk meer kunnen vertellen over de opzittenden en de route die de scooter heeft afgelegd. Vanwege de avondklok heeft een passerende scooter vermoedelijk eerder de aandacht getrokken.

Ook omwonenden met een bewakingscamera of mensen met een dashcam in de auto nabij de Dotterbloemstraat en Weegbreestraat in Noord worden verzocht om eventuele camerabeelden ter beschikking te stellen aan de recherche. Tenslotte worden ook mensen die andere verdachte situaties of personen, kort voor of na 1 uur, rond de locatie van de explosie hebben waargenomen verzocht om contact op te nemen met de politie. Het pand was eerder ook doelwit van een soortgelijke geweldsincident. Het onderzoek naar de aanslag is in volle gang.