Panden doorzocht in onderzoek 40 miljoen euro ketamine in opslag boerderij en miljoenen euro’s cash

De politie heeft panden doorzocht in een lopend onderzoek naar 40 miljoen aan ketamine in boerderij en miljoenen euro’s cash.

In Steenbergen heeft de recherche onder leiding van de rechter-commissaris vanmorgen drie woningen doorzocht. De doorzoekingen maken deel uit van een onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen, waarvoor eerder al acht verdachten zijn aangehouden. Op dit moment zitten vijf van de acht verdachten nog in voorarrest. Tijdens de doorzoekingen zijn contant geld en verschillende documenten in beslag genomen.

Bij de actie kreeg de politie van Zeeland-West-Brabant ondersteuning van het landelijke politieteam Bijzondere Zoekingen en twee specialistische zoekploegen van Defensie. De focus lag voornamelijk op het zoeken naar contant geld.

De eerste arrestaties in dit onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari in verband met de actiedag tegen klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Tijdens de operatie in West-Brabant werd onder andere in een boerderij in de buurt van Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilogram ketamine ontdekt, met een straatwaarde van bijna 40 miljoen euro. Daarnaast is er die dag in verschillende woningen een aanzienlijke hoeveelheid contant geld gevonden, waarvan enkele miljoenen euro’s.

De politie is nog actief op zoek naar vier voortvluchtige verdachten in verband met dit onderzoek. Er wordt rekening mee gehouden dat enkele van hen zich in het buitenland bevinden.