Partij bruin onderschept haven R’dam

Donderdag 8 augustus is er een aanzienlijke partij heroïne onderschept in de Rotterdamse haven. De afgelopen dagen zijn er vijf verdachten opgepakt betreffende de drugsvangst. De politie onderzoekt de zaak.

Vorige week donderdag werd bij een controle van een container in de haven van Rotterdam een aanzienlijke partij heroïne ontdekt. De heroïne zat verstopt in een container afkomstig uit Pakistan die gevuld was met dozen textiel. De drugs waren verpakt in zakjes met kleine hoeveelheden. In totaal werden er 2054 zakjes gevonden met een totaalgewicht van 202 kilogram. Vermoedt wordt dat de verdachten de drugs in Nederland opnieuw zouden verpakken in eenheden van 1 kilo om vervolgens weer te exporteren naar Groot-Brittannië.

Afgelopen dagen heeft de politie vijf verdachten opgepakt betreffende het importeren van de partij heroïne. De hoofdverdachte in het onderzoek naar de drugsvangst werd dinsdag 13 augustus aangehouden op de A2 ter hoogte van Nieuwegein. Het gaat om een 31-jarige man uit Groot-Brittannië. Hij wordt ervan verdacht de leiding te hebben gehad in het binnenhalen van het transport. Zijn 23-jarige medepassagier, een Amsterdammer, werd ook aangehouden.

Maandag 12 augustus werd een 38-jarige man, eveneens uit Groot-Brittannië, aangehouden op Schiphol toen hij net een vlucht naar Londen wilde nemen. Niet veel later diezelfde dag werden op de A2 ter hoogte van Den Bosch een 32-jarige Pakistaan en 56-jarige Amsterdammer aangehouden.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: OM