© crime-nieuws.nl

Partij cash, boten en dure horloges gepakt door FIOD in onderzoek valse facturen

De FIOD heeft in een onderzoek naar valse facturen onder meer een partij cash, boten en dure horloges in beslag genomen.

Naar aanleiding van een signaal van de belastingdienst werd een strafrechtelijk onderzoek gestart door de FIOD. Daaruit bleek dat van de bankrekeningen van twee van de verdachten en aan hen gelieerde vennootschappen miljoenen contant werden opgenomen. Op dinsdag 4 oktober heeft de FIOD zes mannen (25, 32, 55, 60, 67 en 77 jaar) aangehouden uit Apeldoorn, Gemeente Albrandswaard, Schiedam, Hardinxveld-Giessendam, Maassluis en Heemstede. Het zestal en zeven aan hen gelieerde vennootschappen worden verdacht van grootschalige belastingfraude, witwassen en valsheid in geschrifte.

Er zijn doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachten, alsmede woningen in Rotterdam en in Schilde (België). Ook zijn er drie bedrijfspanden doorzocht in Apeldoorn, Rotterdam en Wijnegem (België). Tijdens deze doorzoekingen is gebruik gemaakt van geldhonden van de politie. Er is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, telefoons, bankrekeningen, ruim 200.000 euro aan contant geld, auto’s, twee boten en dure horloges. De verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Het onderzoek wordt voortgezet.