Lijntjes cocaïne © crime-nieuws.nl

Partijen cocaïne en Albanezen in R’damse haven

Afgelopen weekend zijn in de Rotterdamse haven twee partijen cocaïne onderschept. Bij de actie zijn vijf Albanese mannen aangehouden. De cocaïne is inmiddels vernietigd.

Vrijdag 4 september werd na een melding van een aantal mannen met tassen die over het terrein van een containerbedrijf op de Waalhaven liepen, een onderzoek ingesteld. Met hulp van politiehonden en een politiehelikopter konden vijf Albanese mannen, in de leeftijd van 27 tot 43 jaar oud, worden aangehouden.

Op het terrein van het containerbedrijf werd op verschillende locaties cocaïne gevonden. Ook werd een opengebroken container aangetroffen, waarvan vermoedt wordt dat daarin de cocaïne heeft gezeten. Zowel in de container en op het terrein werden enkele pakketten met cocaïne aangetroffen. Daarnaast werden er sporttassen met daarin pakketten cocaïne gevonden. In totaal gaat het om een partij van 85 kilogram.

Twee dagen later, zondag 6 september, was het opnieuw raak en troffen medewerkers van de Douane bij een controle van een containerbedrijf op de Maasvlakte een partij cocaïne aan. In een container afkomstig uit Ecuador werd een partij van 35 kilogram gevonden. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Lijntjes cocaïne
Lijntjes cocaïne