Foto ter illustratie. © Pexels

Patiënt aangehouden na diefstal ambulance en wilde achtervolging met politieagenten

In de VS is een patiënt op de vlucht geslagen met een ambulance. Na tientallen kilometers en een achtervolging kon de joyrider worden gestopt.

De patiënt heeft in New York een ambulance gestolen waarmee hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. De man maakte een joyride van tientallen kilometers voordat de politie hem kon stoppen met een spijkerstrip. De 47-jarige man werd naar het Mount Sinai Morningside Hospital in Manhattan gebracht voor observatie. De ambulance stond buiten het ziekenhuis met de sleutels in het contactslot en was niet op slot gedaan. Net voor 5 uur ’s ochtends verliet de patiënt het ziekenhuis en reed weg in de ambulance.

De ambulance werd na de diefstal gevolgd door middel van GPS en werd gespot door de politie toen het voertuig in de buurt van Tarrytown was. Toen de bestuurder weigerde te stoppen, begonnen de politieagenten een achtervolging. Uiteindelijk werd de gestolen ambulance tot stilstand gebracht toen de politie een spijkermat op de Mario M. Cuomo-brug plaatste die de Hudson-rivier overspant. De banden van de ambulance liepen leeg toen de man probeerde over de brug te rijden.

De man werd gearresteerd op verdenking van diefstal, het bezit van gestolen goederen, vluchten voor de politie in een motorvoertuig en het rijden onder invloed. Een woordvoerder van het Mount Sinai ziekenhuis wilde geen commentaar geven op de joyride. Het is onduidelijk waarom de patiënt de ambulance heeft gestolen. De politie onderzoekt de zaak verder.