Pechvogel door eigen haan om het leven gebracht tijdens hanengevecht

In India is een man tijdens een hanengevecht door zijn eigen haan gedood.

De haan in kwestie probeerde tijdens het gevecht te ontsnappen waarop de eigenaar dit probeerde te voorkomen. Tijdens zijn poging werd hij aangevallen door de haan die uitgerust was met een mes. Het slachtoffer werd aan zijn kruis verwond en raakte zwaargewond.

De man verloor veel bloed en overleed onderweg naar een ziekenhuis, liet een lokale politieagent uit de staat Telangana weten. De haan werd even later meegenomen door de politie en ‘vastgezet’ op het politiebureau. Later is het dier naar een kippenboerderij gebracht.

De gedode man had met nog vijftien andere mannen het hanengevecht georganiseerd in het dorp Lothunur. De lokale politie is op zoek naar de rest van de groep. De mannen riskeren celstraffen voor doodslag, illegaal gokken en het organiseren van een hanengevecht.

Hanengevechten zijn verboden in India, maar komen nog vaak voor in plattelandsgebieden in het zuiden en oosten van het land, met name rond het Hindoeïstische festival Sankranti in januari. Het onderzoek is in volle gang en de andere mannen worden gezocht door de politie.