© Pixabay on Pexels.com

Per ongeluk schot gelost bij weggooien vuurwapen na massale vechtpartij in Amsterdam

De politie heeft een onderzoek gestart naar een grote vechtpartij op de kermis in Amsterdam. Hierbij werd ook per ongeluk een schot gelost.

Op vrijdagavond ging het rond 22.00 uur mis op het Anton de Komplein in Zuidoost. Er was daar een kermis gaande en er zou volgens melders een grote groep personen bij de vechtpartij betrokken zijn geweest. Het ging om zeker vijftig personen. Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan voor onderzoek. Er bleken inderdaad wat vechtende mensen aanwezig te zijn. Bij het zien van de politie sloegen de vechtersbazen op de vlucht. Eén van hen gooide tijdens het wegrennen ook een vuurwapen weg en het vuurwapen ging af. Kort daarna hielden agenten twee verdachten aan en hierbij werd een waarschuwingsschot gelost. In de omgeving werd het weggegooide vuurwapen en een ander wapen aangetroffen en in beslag genomen.

De recherche probeert nu te achterhalen wat er zich op de kermis heeft afgespeeld en wie hier iets mee te maken hebben gehad. Hulp van de burger is daarbij belangrijk en de recherche is daarom op zoek naar getuigen, aldus een woordvoerder. Verder wil de politie weten of er mensen gewond zijn geraakt bij de vechtpartij en dan met name door het schot dat gelost is toen één van de verdachten het vuurwapen weggooide. Dit schot is vermoedelijk ongewild geweest en zou iemand geraakt kunnen hebben. Op dit moment zijn er geen gewonden bij de politie bekend.