Peter R. de Vries met de dood bedreigd om Zwarte Piet

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is dinsdag met de dood bedreigd omdat hij wil dat Zwarte Piet een make-over krijgt. Hoe zielig kun je zijn om je als volwassene zo druk te maken en mensen met de dood te bedreigen vanwege het aanpassen van een kinderfeestje. Wat maakt het uit? Alsof kinderen zich druk maken om de kleur van Piet. Kinderen willen gewoon cadeautjes en een feestje.

De Vries en een grote groep BN’ers willen met de actiegroep Piet Makeover dat Zwarte Piet aangepast wordt. Het traditionele zwarte uiterlijk met grote oorbellen en lippenstift is niet van deze tijd. Daar zijn een aantal volwassenen het totaal niet mee eens. Zij vinden dat Zwarte Piet traditie is en dat dat zo hoort te blijven. Wat vooral grappig is, is dat die volwassenen zeggen het te doen voor de kinderen. Maar ik heb nog geen kind gehoord die het heel erg zou vinden als Zwarte Piet aangepast wordt. Kinderen willen gewoon een feest en cadeautjes, in welke vorm dan ook.

De Vries kreeg nadat bekend werd dat hij zich had aangesloten bij actiegroep Piet Makeover doodsbedreigingen via de mail. “Krijg zojuist mailtje: ‘Hoe haal jij het in je k*nkerkop om tegen zwarte piet te zijn? Als ik je tegen kom, krijg je een kogel door je kop!” Aldus iemand die heelveel van Zwarte Piet houdt. Hoe zielig kun je zijn om je als volwassene zo druk te maken om een kinderfeestje.