© Politie

PGP-telefoon op A58 leidt naar partij harddrugs, cash en schoten in Breda

De politie in Breda heeft schoten gelost bij de aanhouding van een aantal verdachten van drugshandel. Bij de actie is cash en drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten zagen vrijdagmiddag rond 17.45 uur op de A58 richting Breda een auto rijden die volgens de politiesystemen een keer was opgevallen bij een verdachte situatie. De bestuurder kreeg daarop een volg- en stopteken en werd op de Liesboslaan bij Breda gecontroleerd.

Tijdens de controle zagen de agenten een PGP-telefoon liggen. Daarnaast zouden de agenten naar eigen zeggen aanwijzingen hebben geconstateerd die wijzen op de mogelijke aanwezigheid van een verborgen ruimte. Na wat verder onderzoek bleken de vermoedens te kloppen en werd er inderdaad een verborgen ruimte ontdekt.

In de inmiddels geopende verborgen ruimte werd een tas, met ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA aangetroffen. Hierop is de bestuurder, een 25-jarige man uit Breda, aangehouden en de auto, het geld en de drugs zijn in beslag genomen.

Na de drugs- en geldvangst is besloten om de woning van de verdachte aan de Middellaan te doorzoeken. Toen de agenten arriveerden liepen er net enkele personen naar buiten met tassen die bij het zien van de politie er vandoor gingen. Bij de achtervolging die toen volgde, loste de politie een waarschuwingsschot. Twee mannen van 25 en 27 jaar konden worden aangehouden. een derde persoon is ontkomen.

In de tassen van de mannen werd 40.000 euro cash geld en een partij drugs. Het gaat om een 0,5 kg cocaïne, 10 kg XTC, 2 kg 4c-b een psychedelische drug, enkele vellen LSD, 4 kg MDMA en 0,5 kg crystal meth. Na de aanhoudingen heeft de politie de woning doorzocht. Daarbij is een verborgen ruimte aangetroffen. Deze was leeg. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.

© Politie