Philips zou willens en wetens miljoenen euro’s hebben verdiend met de verkoop van kweeklampen aan hennepkwekers. Sinds het bedrijf gestopt is met leveren van de kweeklampen wordt het personeel nagenoeg dagelijks geïntimideerd en bedreigd door een grote afnemer. Dit meldt KRO Brandpunt.

Vanavond zullen de onthullingen naar voren worden gebracht in een uitzending van Brandpunt. Het leveren van lampen aan mensen die hennepkweken is momenteel niet strafbaar, echter moet toekomstige wetgeving daar verandering in gaan brengen. Philips zou de lampen hebben geleverd middels tussenpersonen en had geen direct contact met de kwekers.

Volgens het bedrijf zouden ze twee jaar geleden al hebben besloten om niet meer te leveren aan bedrijven die de lampen doorverkopen aan kwekers. Ondanks het besluit om leveringen te stoppen wist één grote afnemer middels dreiging en ernstige intimidatie alsnog een grote partij kweeklampen geleverd te krijgen.

Philips heeft inmiddels gereageerd op de onthullingen van KRO Brandpunt: ‘Wij zouden nog een partij leveren op voorwaarde dat de afnemer ons personeel niet langer lastig zou vallen. In tegenstelling tot de gemaakte afspraken worden wij al maanden, vaak dagelijks, door de afnemer via mail, bij onze gebouwen en zelfs op het huisadres van Philips-mensen lastiggevallen, geïntimideerd en bedreigd met als doel het opnieuw leveren van lampen.’

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl