Piepjonge verdachten aangehouden voor brute woningoverval op bejaarde man in Helmond

De politie heeft twee piepjonge verdachten aangehouden voor een brute woningoverval op een bejaarde man in Helmond.

De 71-jarige man werd woensdagmiddag op klaarlichte dag in zijn woning aan de Lingestraat overvallen. De twee gemaskerde daders belden aan bij het slachtoffer en toen hij de deur opende forceerden ze zich een weg naar binnen. De bewoner werd vervolgens door de overvallers mishandeld. Hij werd op de grond gegooid en geslagen en geschopt. Ook werden diverse spullen in het huis vernield. De twee daders gingen er uiteindelijk vandoor, waarbij ze in elk geval de pinpas van het slachtoffer meenamen.

De politie werd gealarmeerd en stelde direct een onderzoek in. In de omgeving is gezocht naar de overvallers. Hierbij werd een bericht verspreid via Burgernet. Daarin werd het signalement van twee mannen gedeeld en daarop kwamen tips binnen. Een klein uur nadat de overval bij de politie was gemeld, zagen surveillerende agenten dat twee jongens er bij het zien van de politieauto vandoor gingen. Ze sprongen de bosjes in en probeerden zich uit de voeten te maken.

Na een korte zoektocht werd het tweetal op de Rijpelbaan aangetroffen. De twee, Utrechters van 14 en 15 jaar oud, voldeden aan het signalement van de verdachten van de overval. Verder bleken ze spullen bij zich te hebben, waarvan de herkomst niet meteen duidelijk was. De twee jongens zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.