In Zwitserland is een lid van de beruchte ‘Pink Panthers’ op spectaculaire wijze ontsnapt uit de gevangenis. De politie is een ware klopjacht begonnen om de ontsnapte gedetineerde te pakken.

Rond 19.30 op donderdag 25 juli ramden twee mannen de gevangenispoort om de 34-jarige Bosniër Milan Poparic, een vermeend lid van de ‘Pink Panthers’, te bevrijden uit detentie. De mannen waren gewapend met machinegeweren en hadden ladders bij zich voor Poparic.

Nadat ze de gevangenispoort met veel geweld hadden geramd middels een bestelauto gooiden ze ladders naar Poparic zodat deze kon ontsnappen. Om de gevangenisbewaarders op een afstand te houden en hun kameraad de gelegenheid te geven om te ontsnappen, openden ze het vuur met machinegeweren. Nadat Poparic en een 52-jarige Zwitserse medegedetineerde naar buiten waren geklommen gingen ze er vandoor in een auto.

Bij de ontsnapping raakte verder niemand gewond. De mannen wisten klaarblijkelijk waar ze mee bezig waren en schoten niet om iemand te verwonden maar om hun kameraad in de gelegenheid te stellen om naar buiten te kunnen klimmen. De Bosniër was veroordeeld voor een overval op een juwelier in Neuchâtel en zat een straf uit van 6 jaar en 8 maanden.

De beruchte ‘Pink Panthers’ worden verantwoordelijk gehouden voor spectaculaire overvallen die ze over de hele wereld plegen. Dubai, Tokio en Parijs de ‘Pink Panthers’ slaan overal ter wereld toe. Ondanks dat ze agressief overkomen vallen er zelden gewonden bij hun overvallen. De bende gaat doelgericht te werk en is alleen uit op een zo groot mogelijke buit.

De ‘Pink Panthers’ danken hun naam aan het feit dat ze ooit een diamant verstopten in een pot crème zoals ook in de film ‘The Return of the Pink Panther’ uit 1975. Of de film ook daadwerkelijk de bende of een lid daarvan heeft geïnspireerd om de diamant op die manier te verstoppen blijft gissen. Het heeft ze in ieder geval de naam de ‘Pink Panthers’ opgeleverd.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl