Eén van de aangetroffen automatische vuurwapens. © Politie

Pistolen, revolvers en machinegeweren gepakt in opslagbox Eindhoven

De Eindhovense politie heeft in een opslagbox een grote partij vuurwapens aangetroffen. Het gaat om handvuurwapens, zoals pistolen en revolvers, en meerdere automatische vuurwapens.

De politie trof begin juli een volledig ingericht drugslab in een rijtjeswoning op de Heydaalweg. In de woning werd ook een grote hoeveelheid xtc-pillen aangetroffen. Het ging om meer dan 200.000 stuks.

Verder onderzoek leidde de recherche afgelopen dinsdag naar een opslagbox in Eindhoven. Tijdens een doorzoeking stuitten rechercheurs op een flinke partij vuurwapens. Het gaat om vijf handvuurwapens, drie automatische vuurwapens, een riotgun, een geweer, twee slagwapens, geluidsdempers, pepperspray en een grote hoeveelheid munitie.

© Politie

De huurder van de betreffende opslagbox, een 45-jarige Eindhovenaar, is aangehouden en zit vast. Al de aangetroffen wapens en de munitie zijn in beslag genomen. Specialisten onderzoeken de wapens en proberen de herkomst te herleiden. Verder wordt bekeken of er aanwijzingen zijn dat ze mogelijk zijn gebruikt bij eerder gepleegde misdrijven.