Pizzabakker in Frankrijk blijkt na 16 jaar maffioso met levenslang voor dubbele liquidatie

In Frankrijk is een voortvluchtige maffioso aangehouden die werkzaam bleek als pizzabakker.

Het gaat om de 63-jarige Edgardo Greco die geruime tijd actief was voor de ‘Ndrangheta en verantwoordelijk wordt gehouden voor het liquideren van twee broers. Greco werd eerder al veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moorden op Stefano en Giuseppe Bartolomeo, schrijft Interpol.

De Italiaanse autoriteiten vermoeden dat de broers tijdens een oorlog tussen twee rivaliserende maffiaclans zijn doodgeslagen met ijzeren staven. Vervolgens zouden hun lichamen in vaten met zuur zijn opgelost. De broers zijn nooit meer teruggevonden. In deze zaak heeft de voortvluchtige pizzabakker Greco een levenslange gevangenisstraf gekregen en was al ruim zestien jaar voortvluchtig tot hij tegen de lamp liep in Saint-Étienne.

De minister heeft laten weten erg blij te zijn met de aanhouding van Greco die jaren actief bleek onder de schuilnaam Paolo Dimitrio. Een week eerser was er ook al een overwinning op de ‘Ndrangheta. Toen werd een misdaadclan van de organisatie opgerold en werd voor 250 miljoen euro aan spullen in beslag genomen.

Een andere voortvluchtige maffioso werd ook recent aangehouden. Dat was Matteo Messina Denaro de grote baas van de Cosa Nostra. Hij was al sinds 1993 op de vlucht en bleek comfortabel te leven met bezoekjes aan restaurants en dikke horloges om zijn pols. ‘Diabolik’ zoals Denaro bekendstaat zal nooit meer vrij gaan komen zoals het er nu naar uitziet.