Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Plantjes en potgrond ‘geript’ bij bouwmarkt

In de meeste gevallen wanneer er plantjes verdwijnen gaat het om een ripactie uit een wiethok. Niet in Tilburg want daar heeft een man normale plantjes geript bij de bouwmarkt.

Bij de meldkamer kwam zaterdagavond rond 23.10 uur melding binnen van een diefstal op een terrein van een bouwmarkt aan de Lovensekanaaldijk. Toen de politie arriveerde zagen ze een man op een scooter en een persoon op een fiets. Beide gingen er via het fietspad vandoor.

Achterop de fiets lagen zakken met potgrond achterop. De agenten sommeerden het tweetal te stoppen maar gingen er toch vandoor. De politie zette daarop de achtervolging in en is achter de man op de scooter gegaan. Ook hij bleek plantjes en potgrond achterop te hebben.

Tijdens zijn vluchtpoging gooide hij de zakken grond en de tuinplantjes van de scooter af. De achtervolging ging via de Ringbaan-Oost naar de Zuid- Oosterstraat. Daar wist een tweede politie-eenheid de scooterrijder tot stoppen te dwingen en aan te houden. Hij zit vast voor verhoor. De fietser is niet meer gevonden.