“Platenlabel El Chapo Productions mogelijk gelinkt aan witwassen en zoon Taghi”

Uit een grondig onderzoek uitgevoerd door RTL Nieuws en Follow the Money is gebleken dat het platenlabel ‘El Chapo’ Productions verband houdt met mogelijk illegale activiteiten, met inbegrip van het vermoeden van drugsgeld witwassen door het Openbaar Ministerie.

Dit platenlabel, dat in 2016 in Amsterdam werd opgericht, staat vooral bekend om zijn muzikale bijdragen, met hits van artiesten zoals rapper Boef, Lijpe en Ismo tot en met het jaar 2020. Het is belangrijk op te merken dat er op dit moment geen verdenkingen van criminele activiteiten rusten op rapper Boef.

Wat echter zorgen baart, is de betrokkenheid van Faissal, de 22-jarige zoon van Ridouan Taghi, bij ‘El Chapo’ Productions. Faissal zit momenteel gevangen in Dubai en wordt verondersteld banden te hebben met het platenlabel. De connectie tussen Faissal Taghi en het platenlabel kwam aan het licht door ontcijferde versleutelde berichten uit 2017. Deze berichten verwijzen expliciet naar ‘El Chapo’ Productions en suggereren betrokkenheid bij illegale activiteiten.

Een van deze berichten, verstuurd op 18 april 2016 en gericht aan Ridouan Taghi, luidde: “Hahahaha kijk mijn plan. Wij zijn managers ik faissal abdo en jij!! (..) De clip van Boef mag niet uit totdat El Chapo Productie er is, dan verdienen wij zeker 100.000 euro minimaal hahaha echt dat zijn mijn plannen!!” Een rechercheur heeft deze boodschap als volgt geïnterpreteerd: “De afzender bespreekt een plan. De naam “faissal” verwijst vermoedelijk naar Faissal Taghi, de zoon van Ridouan Taghi.” Op dat moment was Faissal Taghi slechts zestien jaar oud.

Het onderzoek breidt zich verder uit doordat Mohamed K., die op papier als eigenaar van ‘El Chapo’ wordt beschouwd, in een afzonderlijk onderzoek wordt verdacht van het witwassen van drugsgeld. ‘El Chapo’ Productions lijkt ook in dit onderzoek een cruciale rol te spelen, waarbij het platenlabel vermoedelijk drugsgeld heeft witgewassen door de financiering van muzikale producties en videoclips met crimineel geld. Deze ontwikkelingen werpen een schaduw van vermoedens op de activiteiten van ‘El Chapo’ Productions en trekken de aandacht van de autoriteiten in verband met mogelijke strafbare feiten.